Sliter du med dårlige og tunge fester for skifellene dine på toppturskiene dine ? Her er ett tips som fungerer utmerket. Dersom du ikke har ski med noen gode originale fellefester, er det ofte dårlige universalfester til fellene. Som regel er det en bøyle som du hekter over tuppen fremme, og av og til med strikk. De har to bakdeler. Det ene er at de ofte subber nedi snøen, slik at det bremser og blir tungt å gå. Det andre er at de er lett å sparke av dersom du kommer borti med tuppen på den andre skia.

Løsningen er veldig enkel og billig, og den veier nærmest ingen ting:

IMG 20181224 150654

 

Trykk på les mer for å se løsningen: 

Jeg kjøpte en ti-pakk med trykknaper for kalesjefeste på Biltema. De koster 45 kroner.

IMG 20181224 150716

Jeg limte underdelen fast med TEK7 på skia, og klinket overdelen fast gjennom enden av fellen. Da er det bare å kneppe på fellen og stryke den bakover skia, og stramme opp med bakfestet til slutt. Vekten er og bare noen få gram sammenlignet med tung metallbøyle og strikk.

Ett annet problem med feller til toppturski er at det er lett å sparke av feste bake også. Da merker du det kanskje ikke før hele fellen er full av snø og is og umulig å sette på igjen. Jeg brukte samme patent der og. Limte fast underdelen av en trykknapp bak på skia, og klinket overdelen fast i enden av festet. Etter å ha strammet fellen på kan jeg nå kneppe fast enden av festet på skia. Da er det ikke så lett å sparke det løs. Bare pass på å feste trykknappen på ski så langt bak at det er slakk i enden av festestroppen. Da har du muligheter til å justere fellen om det skulle bli behov.

IMG 20190106 182324


Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv