TUR.TIPS

I turbloggen kan du sjå nokre av turane mine. Her legg eg ut bilete og beskrivelse frå turar rundt i Hardanger og Voss. Kanskje du vert inspirert til å ta deg ein tur i vår vakre natur ! Eller du kan finna tur og føre-tips for din neste tur. Oppe til høgre kan du søke i turbloggen.

Da var det tid for sauesanking igjen. Gikk inn til Skykkjeset fredags kveld og overnatter til lørdagen når vi skal sanke sauer. Det har regnet kraftig i ett par uker nå, så terrenget er veldig bløtt. En ny storm (Knud) kom inn over sørnorge i dag. Det blåste og renget og haglet kraftig i hele natt. Voknet opp til 1 grad i dag tidlig. Heldigvis ser det ut til att været roer seg utover dagen.

Gikk avgårde i sluddbyger og vindkast. Når vi kom opp på 1000 meter låg det ca 5 cm snø. Ganske sleipt i skråningene rundt Vetlehondalen. Det var ett par gløtt med opphold i løpet av dagen. Men fortsatt med harde regn og sluddbyger innimellom. Ble gjennombløt og kald ganske fort...

Fant de fleste sauene nederst i Hjalladalen og øverst i Hengsdalen. 

 IMG 20180922 101404 1

Svarte skyer og sluddbyger over Skipadalsnuten.

Lengde: 16,5 km
Høydemeter: 774
Tur type:

Ettermiddagstur til Kamben mellom regnbygene. Var ett lite gløtt av sol før regnbygene slo til igjen.

Bra høststorm i går kveld. Var en del rotvelt og knekte trær rundt omkring.

Utrolig bløtt i terrenget etter snart 2 uker med tungt regnvær. Alle myrene er mettet med vann. Veldig tungt å gå i det bløte terrenget.

IMG 20180920 183026

Lengde: 3,3 km
Tur type:

Kort ettermiddagstur på Tingsteinen etter lørdagsjobbing på gården. Gikk på ei skikkelig regnsbyge på veg opp. Men så skein det opp med varm sol akkurat som YR hadde varslet :)

Fortsatt en del gode blåbær i fjellet.

IMG 20180908 180225

IMG 20180908 175740

Blåbær er ekstra gode å spise rett fra lyngen på fjelltur.

Lengde: 4 km
Høydemeter: 280
Tur type:

Rolig tur opp til Botnane. Gikk inn igjen med noen sauer som har vert hjemmom en liten tur. Utrolig varmt i bakkene i dag. Var godt 25 grader i ettermiddagssola.

Sauene peste fælt. De ble drikkepause i hver bekk oppover. Høst-ulla er nok alt for varm for lavlandet nå. Så godt at de fikke komme seg høyt til fjells igjen.

IMG 20180904 173832 

Lengde: 11,4 km
Høydemeter: 940 m
Tur type:

Rolig ettermiddagstur på Tingsteinen. Godt og varmt vær med sol i ryggen.

IMG 20180903 190409

 

Lengde: 6 km
Høydemeter: 400
Tur type:

En tur for å se hvordan det går med sauene i dag og. Sondre og jeg gikk til Vetlehondalen. Lunka vær i dag. Høstfargene har begynt å komme godt frem i fjellet.

IMG 20180902 132751

Lengde: 12,5
Høydemeter: 600
Tur type:

En runde og såg etter sauene i dag og. Fant de fleste inne i Hjalladalen. Gikk videre opp på Horndalsnuten etterpå. Kom opp til flott solnedgang.

Startet i 17 grader og gikk i shorts helt opp. Men kjølig på toppen.

DSC05425

Lengde: 17,5
Høydemeter: 1100
Tur type:

Brekke - Tingsteinen i dag. Lenge siden sist jeg har vært på Tingsteinen.

Varmt og overaskende fint etter tunge regnbyger i går.

IMG 20180823 192811

Litt over 32 minutt i dag. Burde være mulig med Brekke - Tingsteinen på under 30 minutt.

Lengde: 6 km
Høydemeter: 364
Tur type:

 

Gikk fra Espelandsdalen før Liaset opp til Kjeringafjell, også til Kvasshovden. Svak sti opp lia fra Espelandsdalen til stølen Geituri. Tregrensa går ca ved Geituri. Ganske bratte kanter rundt toppen av Kjeringafjellet, så det er ganske bra utsikt. Ser så vidt i Granvinsvatnet. Gikk over til Kvasshovden etterpå. Flott utsikt ned mot Ulvik. Ser akkurat så vidt ut i Hardangerfjorden også. Gaske vekslende vær. Vi såg regnskurene som gikk over de andre fjelltoppene rundt oss. Fikk ett par dråper, men ganske fint vær med solen som kikket igjennom skyene. Kald vind på toppen, så godt å kunne ta rasten i le bakom varden.

DSC05396

Sola brøyt igjennom skyene her og der og lagde lysspill over Ulvik.

Lengde: 12,5 km
Høydemeter: 700
Tur type:

En liten tur ut til antennen i Haugsåsen. Overaskende varmt i været selv om det har vert overskyet i hele dag. Litt skuffa over at de hadde høgd all skogen ned mot antennen. Men den var vel hogstmoden. Og utsikten var den samme gode over Granvin :)

DSC05357

Tur type:

Gikk Hardanger Fjellsti fra Lofthus til Rjukande, og fortsatte på Dronningstien videre til Kinsarvik. Gikk en raskere rute fra Hordatun Folkehøgskule og opp til Stuvasete (425moh). Tror den hete Uglestegen. Bratt men fin sti. Litt i skog og litt i steinrøys, men fint vedlikeholdt. I fra Stuvasete fortsatte vi oppover på Hardanger Fjellsti til Langevarden. Derifra gikk vi på den nye delen av Dronningstien over elva Skrikjo og til Rjukande. Stien gikk hele vegen langs kanten av gryta innerst i Lofthus. Fantastisk utsikt ned i dalen mot Lofthus og fjorden. Fikk prøve den nye brua som var laget over Opo nær Rjukande. Tok en god rast ved varden midt på Dronningstien.

 DSC05306

Lengde: 18 km
Høydemeter: 1050
Tur type:

En tur for å sjekke sauene i dag og. Ett lam hadde kommet på avveier tidligere i uken, så måtte se etter sauene en gang til denne uken. Lammet var kommet tilrette og gikk sammen med moren igjen. Sauene går høyere og høyere til fjells nå på sensommeren. Helena gikk med meg inn til Skykkjeset.

IMG 20180812 173148

DSC05286

Traff på en gjeng med ryper på turen.

Lengde: 15 km
Høydemeter: 800
Tur type:

Nå har det regnet nesten en uke her. Men i dag var det fint varmt vær. Ser ut til å fortsette med regn fra i morgen, så jeg benyttet meg av været, og tok en kveldstur for å se etter sauene. Fant de fleste sauene åvom Steinhytta. Gikk videre opp til Horndalsnuten og ned igjen på andre siden av elva.

Bare en liten snøfonn igjen ved vannet oppunder toppen.

DSC05265

Jeg såg regnbygene som blåse forbi rundt de andre toppene, men tørt på Horndalsnuten. Litt lave skyer som blåste forbi.

Lengde: 16 km
Høydemeter: 1300
Tur type:

Gikk fra Liaset til Olavstøl opp gamle stien. Flott nyrydda sti. Gikk videre utover til Jonene for utsikt over Øvregranvin. Skyer og tåke lå lavt rundt toppene, og det var lett yr/regn i lufta. Plutselig følte jeg meg hjemme i vestlandssommeren slik vi kjenner den. Grått og vått, og litt småkjølig med regn på huden. Når jeg kom hjem tok jeg den første "varme" dusjen denne sommeren.

 DSC05234

Var akkurat sikt ned mot Øvregranvin mellom skyene.

Tur med ungene fra Hallanger opp mot Disk. Utforska flyvraket på vegen opp under Disk. Lang rast der vi nøt utsikten fra Navena utover Hardangerfjorden.

Gikk over kanten under Disk så vi såg mot Øvregranvin.

 DSC05232

Lang rast i lyngen,  med god utsikt over fjorden i passe varmt sommervær.