Når jeg skulle lage til fuglekamera vurderte jeg forskjellige kameraløsninger. Det finnes mange billige nettverkskamera på markedet. Men mange av de har veldig dårlig oppløsning, eller dårlig lysfølsomhet. Med større oppløsning blir de fort dyre. Jeg fant da ut at jeg ville bygge ett kamera selv.

Hardware

Jeg brukte ett Raspberry Pi 3 kort med kameramodul. Det var billigere, og jeg fikk uendelig med muligheter :)

Pi Camera attached 1 1390x1080

Det går an å få tak i kit med Raspberry Pi kort, kamera, strømforsyning, minnekort og kabinett for ca en tusenlapp. Til og med Elkjøp har begynt å selge Raspberry Pi nå !

Kameramodulen har 8 Megapixel, så det er mer en god nok oppløsning for nett.

Dersom du planlegger høy aktivitet med bilde eller videolagring bør du vurdere å kjøpe ett mer robust minnekort  (industrial). Ellers er det fare for att kortet feiler etter kort tid.

Jeg snekret så ett hus av baderomspanel som jeg tettet med sikaflex:

IMG 20180524 201226

På fremsiden har jeg borret hull for kameramodulen. Takskjegget gjør at det ikke kommer vann på linsen.

IMG 20180524 201238

På baksiden har jeg laget en luke for å komme til

IMG 20180524 201348

Raspberry kortet er skrudd fast inne i huset. Nede til høyre kan dere se en temperatur-sensor jeg har koblet til. Det er en DS18B20 som koster ett par kroner. Den er enkel å koble til, og lett å programmere.

Software

Jeg installeret siste versjon av Raspbian som operativsystem. Det er tilpasset Raspberry Pi kortet, og har de fleste funksjonene du trenger default.

Så installerte jeg "RPi-Cam-Web-Interface". Da får du ett enkelt webinterface der du kan enten hente stillbilder eller video. Eller du kan få RPi til å sende opp bilder og video automatisk. Du kan og streame video direkte.

Link til software her: https://elinux.org/RPi-Cam-Web-Interface

RPi Cam Web Interface

Det er enkelt å sette opp og bruke. Men det har mange avanserte funksjoner også dersom du ønsker å gjøre mer avanserte ting. Som f.eks. å ta bilde eller video ved bevegelse.

Så det er bare å sette av en kveld eller to, så kan du lage deg ett billig og bra nettverkskamere med uendelig med funksjoner.

 

 


Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv