WWW.TUR.TIPS

I turbloggen kan du sjå nokre av turane mine. Her legg eg ut bilete og beskrivelse frå turar rundt i Hardanger og Voss. Kanskje du vert inspirert til å ta deg ein tur i vår vakre natur ! Eller du kan finna tur og føre-tips for din neste tur. Oppe til høgre kan du søke i turbloggen.

Etter en ukes ferie med god mat og drikke var det på tide med en liten trimtur igjen. Syklet hjemmefra til Istadmyrane og opp forbi Helgaset til parkeringen nedom Håset. Gikk sti opp til stølen på Håset. Videre gikk jeg rett opp til Kårabåten og videre til Håsethorgi. En liten rast før jeg krysset juvet mellom Håsethorgi og Grønakorgi. Det så veldig bratt ut først, men var fint å krysse lenger frem på kanten. Fra Grønahorgi løp jeg ned igjen på baksiden av Håsethorgi og til Harkahorgi før jeg tok av ned mot Håset igjen. Lett å gå mesteparten av vegen med tørr lyng og mye bart berg.

 DSC05120

Brekke og Skykkjeset sett fra Håsethorgi

IMG 20180730 162824

Hadde ikke studert kartet nøye nok før jeg syklet. Så først syklet jeg feil i ett kryss og havnet på parkeringen før Langeset. Så det ble en omveg på 2 kilometer og 200 høydemeter på utrolig bratt grusvei.

DSC05113

Håset med Fenno i bakgrunnen

DSC05124

Fra Håsethorgi ser en godt den markante formen til Skamdalshorgi

DSC05125

Det er fakstisk sikt ned i Hardangerfjorden mot Kinsarvik fra Håsethorgi

DSC05128

God utsikt ned mot Brekke

DSC05130

Fra Grønahorgi kan en se ned mot Vangen og hyttefeltet i Herresåsen

DSC05138

Håset med Fenno bak sett fra harkahorgi