140 7

Da er Lars på tur igjen. Denne gangen går turen til Kilimanjaro.

   Følg med på oppdateringer her, og på Jarle Trå sine nettsider.

 

DAGBOK: KILIMANJARO  2016

 

FREDAG 4.MARS


Hei alle følgere! Me e komne heilskinna ner frå Kilimanjaro, lykkelige og slitne. For ein opplevelse og for ein gjeng. 
Champagne var heilt på sin plass ved Mweka Gate:)
Nå har me forflytta oss til Kudu Lodge i Karatu.
To dager med safari..fantastisk:)
Golden Boy(Jarle) og Sleeping Beaty(Jacob) holder fortsatt liv og latter i gjengen:) ---

-Synneva

 

TIRSDAG 1.MARS

 

Alle 17(te og mæ Jarle!) på tøppen! Dog ikkje utan komplikasjonar, me hadde nokre søm ropa på elgen... Og mange søm såg fulle ut på sin vandring te Uhuru Peak. Og au nokre dobesøk! Uansett fantastisk innsats frå alle og det mæ eit alderspenn frå 15-76. Guidane au gjorde ein solid innsats, mæ song og vas på veg upp te tøppen. Mykje vind, gjorde at kvilen fyri tøppstøtet blei redusera... Og au at det blei mykje støv og sand onde tøppstøtet. Cognacen blei p.g.a diverse komplikasjonar ikkje servera på tøppen, sø dæn bli nyti i millenium camp.

-Rune

 

GOD MORGEN, NORGE! Fikk akkurat en fantastisk gledelig telefon fra Jarle: ALLE 17 STOD PÅ TOPPEN CA KL 05.00 NORSK TID!! Rekordtidlig ankomst på Uhuru Peak. Alle har det bra, og hilser hjem til sine. Kommer en mer utfyllende oppdatering senere i dag. Som ei ung dame sa: " Vi bøyer oss i hatten"..eller "i støvet", som vi andre bruker å si.. GRATULERER til gjengen!

-Elisabeth

 

MANDAG 29.FEBRUAR


Toppstøtet starter oftest rundt midnatt fra Kosovo. Det er mørkt og alle er avhengige av lyset fra hodelyktene. Veien til toppen går på grus og stein, og går i "sikk-sakk" oppover en fjellrygg. Det er bratt opp til krater-kanten (Stella Point). Her vil de forhåpentligvis møte soloppgangen som gir mye ekstra energi til å fortsette mot toppen. Mellom Stella Point og toppen (Uhuru Peak), er det slakt oppover, eller flatt. Vi ønsker turfølget LYKKE TIL!

-Elisabeth og Brynjulv


Heile gjengen kom friske og raske fram til Kosovo camp (4880 moh). Alle er superklare for nattas utfordring. 1000 meter rett opp til Uhuru peak. Gjengen et som hestar av Bensons fantastiske mat. Det er eit godt teikn. Alle helsar heim! Sjå etter oppdateringar her utover morgonen/formiddagen. I natt skal livslange draumar oppfyllast...

- Jarle


Da er gjengen på vei fra Karanga på selveste skuddårsdagen! Her er et bilde fra siste finpuss av pakkingen, før avreise. God tur videre!

SØNDAG 28.FEBRUAR


Me kom i ettermiddag til Karanga etter ein flott etappe frå Barranco. Alle er friske og raske, me kryssar fingrane for at det fortsetter - for i morgon kveld startar me siste etappe mot toppen. Det er eit privilegium å få lede denne gruppa oppover mot Afrikas tak - makan til positiv og "lydig" gjeng skal ein leite lenge etter. Stemninga er høg i matteltet og humør og pågangsmot manglar det i alle fall ikkje på. Ein fantastisk gjeng!

-Jarle

 

LØRDAG 27.FEBRUAR


Da er våre gode venner kommet til Barranco, ca.4000 moh. Her kommer dagens oppdatering fra turgjengen vår:

Dag tre på fjellet.
Dagen starta i solskinn med fartsholder Steven i front. 
Radarparet Anna og Einar tok jobben som fartspoliti. Pole pole. Sakte sakte.
Vi er en gjeng med blanda drops. Aldersspenn fra 15 år til en dampende 76 åring. Intet mindre enn imponerende.
Vi har vært oppe på 4800 meter, og alle henger fortsatt med.

Til tider "litt" kaotisk i leiren når vi skal finne riktig remedie, og riktig telt når vi skal krype i posen. Husk; vi er i svarteste Afrika. Bekmørkt klokka 18.30.
I morgen tidlig starter dagen med den beryktede "Breakfast wall". Dere kan jo bare tenkte dere hvorfor den heter det....

Norvald og Einar hilser fansen, og det gjør alle vi andre også.

-Anne Christine og gjengen.

 

FREDAG 26.FEBRUAR


En skjøn-herlig dag har vi hat, ret og slet :) kaffi i senga/i posen, en konge frokost og som Dixon vår flinke guide hadde "planlagt" morgen sol. Dagen Idag startede med en laaaang motbakke. Men en ganske snill motbakke, i al fall gik heile gjengen med høyt humør op op og op. Landskapet ændrer sig markant etterhvert som man kommer høyere. Meire buskete blir det, træerne små og tætte og en helt annen vegetasjon end vi hidtil har set. Skyer kommer susende henover himlen, skjuler fjellene rundt, til vinden pludselig fejer de bort igjen og vi får DEN FINE UTSIKTEN :) Utsikten her i fra Shira Camp (3850 moh) er absolut i særklasse. Vi har heile ettermiddagen nydt synet af fjellet, som vi forhåpentligvis alle skal nå toppen av! 
Heile denne fine gjengen har det som konger her på fjellet. Alle har det bra. Lala salama (go nat) fra os :)

-Anna

 

TORSDAG 25.FEBRUAR


No er vi i gang! Humøret er på topp hos alle 17 no i kveld, etter ein vellykka første etappe med ca 1200 meter stigning opp til Machame leir, 3000 moh. Etter litt startvansker i går då turleiar Jarle, Lars og Synneva vart værfaste i Bergen og ein med litt for godt sovehjerte mista flyet frå Oslo, var vi alle klare for avgang i middagstida. No manglar vi berre Rune sin bag med fjellklede, men den er lova ettersendt. Heldigvis hadde han konjakken i handbagasjen. Etter ein betre middag med svinekjøt, steikte poteter og grønnsakssaus er det no tid for yatzy og diverse før vi tek natt i telta. Dette lovar bra! Helsing frå søstrene Anna og Norunn (dagens skribenter) og resten av gjengen. 

 

ONSDAG 24.FEBRUAR 


Turen fekk ein treg start for oss som reiste frå Bergen. Heile 5 timar satt me i flyet på Flesland mens dei 17 snøfnugga på rullebanen møysommmeleg vart fjerna. Då er det greitt å ha med seg ein triveleg gjeng som tar alt med godt humør :) Dei andre sit no og får ein siste briefing i den afrikanske kveldsmaten i Moshi. Dixon og Mike gir masse tips og råd framfor morgendagens etappe. Dersom alt går etter planen flyr me gjennom natta og vert ei samla gruppe når me startar å gå ved gaten i morgon tidleg. Dette blir bra. No begynner eventyret...!!
- Jarle

 

 

Direkte link til Jarle Trå sin blogg:

http://jarletraa.no/dok/553